Fragrance grönlandtilaistyyppinen kajakki joka ui lähellä veden pintaa sallii helpommin eskimoiden oppimisen. Lisäsimme jonkun verran etukannen korkeutta ihan vaan miellyttävämmän jalkatilan luomiseksi. Takakansi on niin matala että tyynllä vedenpinnalla se on vain muutaman sentin verran vedenpinnan yläpuolella. Taaempi pakkausluukku huuhtoutuu jatkuvasti vedellä jo pienelläkin kanttauksella puolet luukusta on veden peittämänä. Vaatimukset veden tiiveydelle onsuuri. Olemme onnistuneet rakentamaan tiiviin puisen luukun jossa on myös neopreeni tiivistämässä, eikä vettä valu sisälle nimeksikään. Tämän tyyppisessä kajakissa pieni vuoto aiheuttaisi harmeja nopeasti. Onnistunut luukun rakennus on niin tiivis että meloja voi huolettomasti pitää varavaatteitaan irrallaan pakkausluukussa.

 

 

Jöns meloi puolisen tuntia murtuvissa aalloissa ja kajakki toimi moitteettomasti. Välillä keula oli pohjahiekkaan uppoutuneena kun meloja istui ikään kuin seipään päässä. Vettä huuhtoutui jatkuvasti ja reippaita määriä kajakin yli. Tästä huolimatta veden määrä kajakin sisällä oli vain noin teemukin verran.

Fragrance i vågor 

"Fragrance Test" tehtiin kevään ensimmäisissä koemolonnoissa toukokuussa 2011. Useita parannuksia on tehty sen jälkeen, erityisesti neopreni luukkupeitteen ja luukun reunusten viimeistelyssä. Vesitiiveys parani. Etummaiseen pakkaustilaan voisi laittaa varavaatteet ilmankin pakkauspussia.

Sam Crowley,  Sea Kayak Specialists Michiganista osallistui Hanko Sea Kayak Gathering tapahtumaan elokuussa 2011 vierailevana ohjaajana. Hän oli pelkkää hymyä ja onnellinen kokeiltuaan Fragrance kajakkia.

Eskimoiden suorittaminen ja niiden oppiminen on helpompaa kun voit suorittaa ja tunnustella liikkeitä hidastetulla liikkeellä ja optimaalisella välineellä. Inuitit käyttivät tuilik takkia joka sulkeutui tiiviisti istuinaukon ympärykseen. Tuilik pitää lämpimänä ja veden kajakin ulkopuolella hylkeenmetsästyksen aikana. Ilma ja lämpö kulkee vapaasti vartalon ja jalkojen ympäri. Täpärän tilanteen tullessa tuilik kytkettynä kajakkiin antaa myös lisää kelluvuutta. Tämä vaate on tehty neopreenistä ja sopivaksi Fragrance kajakin pieneen aukkoon. Useimmiten sukatkin pysyvät kuivana vaikkakin vesi huuhtoutuu rintaa ja käsivarsia vasten.

"Balance brace" tai kajakin vieressä kellunta on hyvä harjoitus erikoisempien eskimoiden harjoitteluun. Voit kokeilla useita erilaisia vartalon, kajakin, melan ja veden asentoja hidastettuna ja huomata niiden vaikutukset. Grönlantilaismela jossa on hieman volyymia auttaa vieläkin lisää.