Greenland Ropes Demo

PDFTulostaSähköposti
Jöns demoaa osajoukon eskimokäännöksiä köydellä ja opastaa niiden suorittamisessa esimerkiksi talviharjoitteena vesistöjen ollessa jään peitossa.
Jöns rolling on ropes at Hanko Sea Kayak Gathering 2012Jöns rolling on ropes at Hanko Sea Kayak Gathering 2012
Jöns rolling on ropes at Hanko Sea Kayak Gathering 2012
Jöns rolling on ropes at Hanko Sea Kayak Gathering 2012
Jöns rolling on ropes at Hanko Sea Kayak Gathering 2012
Shipment: Nouto/Avhämtning/Pickup at our location for 0,00 €
Shipment: No shipment needed. for 0,00 €
Myyntihinta 400,02 €
Hinta / kg:
Alkaen:


Kuvaus

Jöns demoaa ja opastaa noin kymmenkunnan eri "qattaarneq" köysiliikkeen matalilla köysillä. Maissa tehtävinä voimeluina nämä muistuttavat ja valmistavat Grönlantilaistekniikoilla melovaa henkilöä tilanteisiin joita saattaa tulla eteen surffatessa ja hylkeenmetsästyksissä kajakilla ja merellä jossa rantaan uiminen ei ole optio. Eskimokäännökset olivat yleistietoutta kajakilla metsästävien joukossa useita satoja vuosia sitten. Lasikuituisten veneiden ja perämoottoreiden tullessa monet melontataidot unohtuivat. Viime vuosina on järjestetty Grönlantilasimestaruuskisoja jotka on tarkoitettu iloisiksi ja leikkimielisiksi tapahtumiksi jossa taidot elävöitytetään inutiitti yhteiskuntaan. Tähän liittyy myös kangaskajakkien (aikaisemmin hylkeenahka) rakentaminen ja käyttö. Maligiuaq Padilla on ehkä tunnetuin henkilö joka matkustaa kaukaisiin ja pieniin Inuiitti kouluihin ja opettaa siellä perinteisiä kajakin rakennustaitoja. Dubside on eskimokäännöksissä eräänlainen rock-tähti ja demoaa, dokumentoi, toimii kisoissa tuomarina ja tukee kansallisia eskimokäännös kilpailuja osaamisellaan.
  Jöns on toiminut aloitteellisesti Suomessa harjoittaen omia taitojaan köydellä, mutta myös auttanut ja opastanut henkilöitä alkuun, näin lisäten muiden taitoja ja turvallisuutta vesistöillä. Lisäksi - onhan kajakkitemppujen oppiminen itsessään palkitsevaa. Ensimmäisen käännöksen oppiminen on yleensä vaikeinta. Muutamat henkilöt onnistuvat ensimmäisellä yrittämisellään.

Arvostelut

Ei vielä asiakasarviointeja tälle tuotteelle.