First part built 1370 by Bo Jonsson Grip, later also the kings residence

Raaseporin linna - Tammisaari kapeikkojen kautta

Meloen suojaisaa melontareittiä

Tämä on alueen suojaisin pidempi reitti ja loppukesästä viidakkomaisin. PItkä ruoko, upeat lumpeet ja kaislikko kasvaa molemmin puolin ja veden syvyys on minimaalinen. Kun usein näkee vain muutamia metrejä eteenpäin ja kiintopisteitä on vähän niin reitin löytäminen vaatii suunnistusta.

Tämä on paikka jossa voit hyvinkin kuvitella krokotiilien yllättävän seuraavan kulman takaa. Puolivälin makeavedessä kasvaa lumpeita. Raaseporin linnanraunioilta joilta lähdetään on alkujaan 1300 luvulta. Sen jälkeen siihen on lisätty rakennelmia monessa vaiheessa.Kannattaa  käydä tutustumassa ennen 18 km melontamatkaa.

Varaudu siihen että kokemattomalle reitti saattaa tuntua rankalta. Ja hyvä kunto varmistaa että et päädy hinausköyden jatkeeksi loppukilometreillä. Varsinkin viimeiset 4 kilometriä ovat rankat - maisema muuttuu hyvin hitaasti.

Retki on järjestetty niin että voit joko ajaa suoraan linnanraunioille Snappertunassa tai tulla noudetuksi Ormnäsin leirintäalueelta johon tämä melontaretki päättyy. Puolivälissä pysähdytään tärkeälle lounastauolle.

 Reittikartta Raasepori - Tammisaari

 

PICT3293sViidakko melontaa Raaseporissa, SuomessaLumpeita melontareitillä Tammisaaren ja Raaseporin innan välillä

Raaseporin linnasta valvottiin veronkantoa ja suomenlahden kaupankäyntiä

 

Kaytetään todennäköisimmin Taksi kuljetusta Tammisaaresta Raaseporiin joten on tärkeätä saapua lähtöpaikalle ajoissa.