Paddlingsfabriken är ett företag drivet av Jöns Aschan, verksamt främst i Ekenäs Skärgård med omnejd från Ingå, Barösund, Hangö udd och vidare till Skärgårdshavet utgående exempelvis från Kimitoön. Officiellt startade verksamheten år 2004 som Oy Computerless Ab, 2005 registrerades bifirma namnen Paddlingsfabriken och Melontatehdas. Vi har ca. 16 kajakplatser av vilka en större del ryms i vårt kännspaka mobila kanotskjul. Du kan konsultera oss om alla aspekter på paddling - från klädsel till kajakbyggen, boka in dig på kurser och naturupplevelser året om. Vi har det som behövs för en perfekt paddlingsupplevelse. 

Vi har aktiviter listade i vår Webshop som du kan boka. Kajaker hyr du med att först välja datum och plats i uthyrningsapplikationen. Om du behöver hjälp eller inte hittar det du letar efter så kontakta oss.

Om det gäller skräddarsydda program så kan du kontakta oss via uppgifterna i kontaktformuläret. Vi föredrar att betalningarna sker via betalningsfunktionen med PayPal. PayPal hanterar de flesta kredit och debiteringskorten. Därnäst tar vi betalningar per kontoöverföring per bank. Då vi nått en överenskommelse om paketet så sänder vi betalningsinstruktioner per e-post, eller så får du dem via vårt elektroniska bokningssystem. I endel fall sänder vi er en traditionell faktura per e-post som bifogad PDF fil. Den fakturan innehåller alla betalningsuppgifter.

Telefonnummer: +358 (0) 400 411992
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ett textmeddelande är också möjligt ifall du inte har tillgång till internet eller ett e-post konto.

Det är lättare för oss och er att följa med bokningen och kontrollera att allting är i ordning då bokningen görs på webben. Har du en grupp som skall anmäla sig så kan var och en bekräfta sitt deltagande genom samma system. Fråga mig om råd!

En bokning är slutligt ikraft efter betalning: Vi ber om en 50% förhandsbetalning för en giltig bokning, innan dess har du bara en registrering. Den resterande delen bör betalas senast innan turen eller tjänsten startas/tas i bruk. Avbokningar som sker innan 14 dagar för ger dig rätt till returnering av 50%. Avboknigar senare än 2 dagar före ger oss rätten att behålla och fakturera för hela summan.

Om du betalar mot en faktura, då önskar vi att du inkluderar referens numret eller fakturanumret i betalningen. Betalar du på basen av ett e-post meddelande så brukar vi be er specificera deltagarens namn och datum för händelsen.

Jöns AschanJöns Aschan är företagare och ägare till Paddlingsfabriken. Jöns är instruktör, guide, webmaster and säljansvarig.

Kvalifikationer inom paddling:

 • Skolad och kvalificerad (2015) inom British Canoe 4 Start Sea Leader, Kayak i Anglesey (Irländska havet)
 • Kvalificerat (2007) BCU 3 Star havskajak
 • Kvalificerad till Brittiska Coach nivå 2, som i kajak är mer krävande än nya 2-star men innehåller inte element av öppen kanot  (kallas ibland för Old BCU 2)
 • Skolad inom BCU 4 Star Sea (2008), Isle of Man
 • Kvalificerad testet för NIL Hjälinstruktör, 2008
 • Uppvuxen med K1, K2 and K4 banpaddling på nationell nivå åren 1971 to 1980
 • Under sina tävlingsår paddlade han upp till 5000km på ett år.
 • Håller paddlingskurser (rollar, styrtekniker, framåt teknik, räddningar, stödtekniker, surf mm.)
 • Regelbundna paddlingsuppvisningar i vinterförhållanden
 • Genomfört delexamen i båtbyggnad - bygge med kompositmaterial. Kajakbygge med träribbsteknik.
 • Genomgått skolning för vildmarksförstahjälp (2009, 2013) & First Aid (Nuco Training) i Langgollen, Wales 2015
 • Innehar VHF-certifikat och VHF-handradio
 • Talar flytande Svenska, Finska, Engelska och kommunicerar på Tyska med baskunskaper i Franska

Våra guider och instruktörer är utbildade för uppgifterna. Många av dem har en kvalifikation från något, eller flera examinations system. De arbetar för Paddlingsfabriken för specifika uppdrag, och vid behov ger Jöns dem extra handledning eller utbildning för att säkerställa en trevlig upplevelse för kunden. För närvarande har vi inte någon fastanställd personal, förutom Jöns.

Dokument och artiklar som hjälper dig att boka en tur, kurs, kajak eller beställa en produkt. Vi övergår allt mer till att samtliga sker på webshoppen här på samma site, också på www.kajk.fi.