Mångsidig skärgård, kursutbud för stora och små sjöbjörnar och landkrabbor - det är vad vi levererat i drygt 10 år till besökare från alla världens hörn.  Vi har kajakplatser för 16 personer totalt. En del av dem finns listade i Uthyrnings applikationen här på vår websidan.  På uthyrnings applikationen kan du också se föreslagna avlämningsplatser så att du kan starta från en plats och avlämna kajakerna på ett annat ställe - om du så vill.

Kurser, endel som kalenderförda, de flesta arrangeras på basen av förfrågningar och önskemål. Samma gäller paddlingsfärder - önskemålen varierar stort liksom erfarenheten. 

 

Underkategorier

Gör din bokning på vår webshop

Vi har 16 kajakplatser i plast, trä och tygkonstruktioner. Med undantag för tygkajakerna så är alla kajker avsedda för havspaddlign och utfärder med packning.

 

Planerade händelser, kurser och pris finns att köpa i webshoppen.

Läs på kursbeskrivningarna nedan och kontakta Jöns Aschan för frågor

Hittar inte det du söker?: - sänd e-post eller ring oss.

Kursinnehåll och kvalificeringskrav från olika organisationer kan hittas här. De har likheter och har förändras då utrustningen utvecklas och miljöerna man rör sig i blir allt mångsidigare - ställer nya krav. De riktar också in sig på olika förhållanden, nivåer och utveckligsstigar. En skicklig instruktör kan avläsa din nivå och föra dig vidare mot nya upptäckter och kunskap som är svår att uppfatta från skriven text eller video. Interaktionen mellan utföranden och respons finns alltid vid undervisningstillfällen.

Vi ger mera än en svängom på vattnet i en farkost. Vi undervisar lite balans och grundteknik på de två timmar som eleverna oftast reserverar för paddlingen, räknat från att alla i gruppen samlats till stranden tills att de återlämnat utrustningen. Längre tid kan självklart reserveras, men sällan mindre.  I rutinen hör att redan på land lära ut tekniker för att hålla balansen och om säkerhet på vattnet. Bland annat ingår detaljer som hur man håller i paddeln - med den blir starten för en nybörjare säkrare och roligare. En anna detalj är sittställningen i kajaken som hjälper paddlaren att bestämma över kajakens rörelser snarare än att överlämna sig till överraskningar.

Sist men inte minst: Varje elev får "skaka" in sig genast vid stranden då kajaken sjösatts. Den delen är kritisk för en lyckad första upplevelse. Sen följer själva paddlingen som också den har undervisningsmoment. Deltagarnas säkerhet beror på sammanhållning och att lära sig styra och förflytta kajaken just dit man vill ha den. Där har kajakmodellerna, väderförhållandena och kunskapen som förmedlas och inlärs med uppgifter på vattnet en viktig roll.

Om den reserverade tiden ger med sig berättar vi mera om kulturen och förhållandena som kajaken vuxit fram ur, och varför det finns en hel del små och betydligare detaljer på en kajak, speciellt en havskajak som tryggt ska kunna användas i svåra och överraskande förhållanden.

Sänd mig ett mejl och be om en offert.   mvh, Jöns Aschan